Houten ramen en deuren beschermen? Ga voor een vijflagenbehandelingHouten ramen en deuren stralen warmte en degelijkheid uit. Je wilt er dan ook zo lang mogelijk van genieten. Informeer je daarom bij de fabrikant van je houten ramen en deuren over de bescherming tegen weersinvloeden, vocht en verwering. Bij Profel krijgen de afgelakte houten ramen en deuren een unieke vijflagenbehandeling: drie drenkingslagen en twee afwerklagen. Zo geniet jij langer van je houten ramen en deuren en vragen ze minder onderhoud.

Drie drenkingslagen om je houten ramen en deuren te beschermen

Voor het glas en beslag gemonteerd worden, krijgen de ramen en deuren drie drenkingslagen:

  1. drenking tegen schimmels en insecten
  2. basiskleurdrenking als voorbereiding voor latere kleurafwerking
  3. drenking met poriënvuller: om alle poriën te dichten en een betere hechting te voorzien van de latere afwerklaag

Deze drie lagen vormen een stevig fundament voor de laklaag van jouw houten ramen en deuren.

Twee elektrostatische laklagen als finishing touch

Een degelijke afwerking laat je houten ramen en deuren langer meegaan en vermindert het aantal onderhoudsbeurten. Met een dubbele elektrostatische laklaag gaat er elektrische stroom door de verflagen. Zo wordt de lak gelijkmatig verdeeld over het volledige raamprofiel en geniet je ook aan de binnenkant van je raam of deur van een mooie laklaag.

De drie drenkingslagen en de twee laklagen komen overeen met 5 borstellagen. Pas na het hele proces worden de scharnieren, rubbers en het glas gemonteerd.0. ONBEHANDELD - 1 TOT 3. DRENKINGSLAGEN - 4 EN 5. ELEKTROSTATISCHE LAKLAGEN

100 procent milieuvriendelijk

Profel gebruikt alleen watergedragen drenkings- en afwerkingslagen. Die zijn volkomen onschadelijk voor het milieu. Tijdens het afwerkingsproces houden de specialisten van Profel de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten. Zo krijg jij waar voor je geld: houten ramen en deuren met een duurzame bescherming.

Ontdek alles over de houten ramen en houten deuren van Profel.

Benieuwd waar je de dichtstbijzijnde Profel Expert treft? Ontdek het snel!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker